Kommunen avslår fritak fra detaljregulering
Daniel Myhre, daglig leder i Destinasjon 71° Nord, innrømmer at prosjektet på Sarnes drar ut i tid. (Arkivfoto)

Kommunen avslår fritak fra detaljregulering

Vedtak i Nordkapp kommune: Det gis avslag på søknad om fritak fra detaljregulering. Øvrige dispensasjoner som er søkt om blir ikke behandlet da disse antas å løses gjennom en detaljregulering.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.09.2024 11:00

I medhold av plan- og bygningsloven avslår Nordkapp kommune søknaden om fritak fra detaljregulering for Sarnes Lodge, et planlagt anlegg på Sarnes i regi av Destinasjon 71° Nord.

Kommunen har vurdert innspillene fra høringen og merknadene fra naboene. Etter gjennomgang av disse klarer ikke administrasjonen å se at fordelene veier mer enn ulempene. 

I høringssvarene ber flere naboer om at det blir utarbeidet reguleringsplan. Også planer for vann og avløp blir etterlyst. 

Daniel Myhre, daglig leder i Destinasjon 71° Nord, sa til Radio Nordkapp på torsdag at bedriften hadde møte med Nordkapp kommune i forrige uke. Det blir sett på ulike alternativ, ulike måter for å bygge flere overnattingsplasser på Sarnes. 

Myhre fortalte at saken drar ut i tid. I utgangspunktet var planen at grunnarbeidet skulle gjennomføres i høst, og rommene skulle være klare i januar/februar 2025. Alt er nå i det uvisse.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark har frarådet Nordkapp kommune å innvilge dispensasjon, et råd Nordkapp kommune følger. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS