Fagforbundet og LO mener karensdager rammer urettferdig
Jorunn Mikkelsen, leder i Fagforbundet Finnmark.

Fagforbundet og LO mener karensdager rammer urettferdig

Til syvende og sist handler det om å skape en arbeidskultur hvor helse og velvære står i sentrum, ifølge Jorunn Mikkelsen, leder i Fagforbundet Finnmark, og Thomas Grønnli Pettersen, organisasjonsmedarbeider i LO.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.09.2024 03:45

Fagforbundet Finnmark, og LO i Troms og Finnmark ønsker ikke karensdager. 

Det er debatt om sykelønnsordningen. Fagforbundet Finnmark, og LO i Troms og Finnmark advarer mot karensdager. 

--For det første vil innføring av karensdager slå svært urettferdig ut, særlig for de som har lavest inntekt og de som allerede er i sårbare situasjoner. Mennesker med dårlig helse, kroniske sykdommer eller de som har et fysisk krevende arbeid, vil bli hardest rammet. Konsekvensen kan bli at disse menneskene føler seg presset til å gå på jobb selv om de er syke, noe som kan føre til forverret helse, lengre sykefravær. Når man er syk, er det ofte behov for medisiner og legetimer, noe som kan føre til ekstra utgifter. Legemidler kan være kostbare, spesielt for kroniske eller alvorlige sykdommer, og en legetime innebærer både egenandel og eventuelle oppfølgingstimer. Dersom karensdager innføres, vil disse utgiftene komme på toppen av tapt inntekt, noe som kan gjøre det økonomisk vanskelig for mange å prioritere helsehjelp når de trenger det som mest. Det har Jorunn Mikkelsen, leder i Fagforbundet Finnmark, og Thomas Grønnli Pettersen, organisasjonsmedarbeider i LO, skrevet i et leserinnlegg

--Til syvende og sist handler det om å skape en arbeidskultur hvor helse og velvære står i sentrum. Det er en investering som vil betale seg på sikt, både for arbeidsgivere, ansatte og samfunnet som helhet.
Så la oss stå sammen mot innføring av karensdager, og heller jobbe for en bedre arbeidsplass som bidrar til mindre sykefravær og raskere rehabilitering, er oppfordringen fra Mikkelsen og Pettersen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS