Laste om i Kirkenes fra nordlige sjørute
Terje Jørgensen, havnesjef i Kirkenes, har stor tro på den nordlige sjørute.

Laste om i Kirkenes fra nordlige sjørute

Den nordlige sjørute kan gi mange arbeidsplasser.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 20.09.2024 21:25

Havnesjefen i Kirkenes mener den nordlige sjørute kan være med på sikre bosettingen i Finnmark. 

--Kirkenes havn har lyst å ta imot de som vil seile den nordlige sjøruten. I starten vil det være kinesere. Heller ikke neste år vil det være trafikk for fullt. Dette tar tid, sier Terje Jørgensen, havnesjef i Kirkenes, til Radio Nordkapp. 

--Med isklasse godsfartøyene går det an å gå igjennom den nordlige sjørute nesten hele året, men store deler av året med isbryterstøtte. Etter hvert vil nok trolig issmelting føre til både at du kan gå uten isbryterstøtte og uten isklassefartøy i internasjonalt farvann i polhavet utenfor russisk sone, sier Jørgensen.

--Et sterkt kraftig internasjonalt miljø knyttet til Kirkenes, vil virke veldig beroligende sikkerhetsmessig i dette betente området. Det er ikke tvil om at en havn på denne størrelsen etter hvert vil gi mange arbeidsplasser. Dette kan bli en ny hjørnesteinsbedrift i Kirkenes, sier Jørgensen.

Nordlige sjørute er skipsleden fra porten til Karahavet langs kysten av Sibir og frem til stredet mellom Tsjukotkahalvøya og Saint Lawrence Island, sør for Beringstredet, 5 600 kilometer. Som til slutt ender opp i Varanger. Dette vil forkorte transporttiden mellom Asia og Europa.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS