Fiskere tar ikke ut lønn
Fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) møtte fiskere på messa til bruket i Skarsvåg.

Fiskere tar ikke ut lønn

Fiskere i Nordkapp møtte fiskeriministeren og fortalte om en alvorlig situasjon for kystfinnmark.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 20.09.2024 13:30
Sist oppdatert : 20.09.2024 14:26

Torsdag formiddag møtte fiskeri- og havministeren noen fiskere fra Nordkapp. 

I tillegg til statsråden var også ordfører og styremedlemmer i Nordkapp Arbeiderparti, tilstede under samtalen mellom fiskere og ledelsen ved Aalesundfisk i Skarsvåg; på spisemessa til bruket i Skarsvåg. 

I fjor sluttet Johanne Salamonsen sin yrkeskarriere på land, kjøpte seg båt og startet fisket i åpen gruppe. 1. mai i år var det stopp i fisket fordi gruppekvoten var oppfisket. !Fiskere i Nordkapp møtte fiskeriministeren.

--I år har jeg ikke sett meg råd til å ta ut lønn fra fiske. Jeg har måtte jobbet litt ved siden av ved fagskolen for å ha noe å leve av, sier fisker Johanne Salamonsen til Radio Nordkapp.

--Det er ikke rett at de som er pensjonister og har trygd fra staten, får fiske like mye som meg som skal leve av fisket. Det sier Johanne Salamonsen. 

Nina Jensen var lei kontorjobben og begynte som fisker for tre år siden. 

--De sier vi kan fiske etter andre fiskeslag, men det er ikke så enkelt. Nå er det for eksempel ikke er sei å få. Kvotenedgangen rammer ikke bare fiskerne, men hele kystfinnmark. Fiskebruk, butikker, kafeer, næringslivet, barnehager, ja; alle sammen vil merke det. Noen kan bli tvunget for å flytte fordi de ikke lenger har arbeid, sier Nina Jensen. 

Når du går langs kaiene i Nordkapp kommune, er nærmere 90 prosent av båtene i åpen gruppe. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS