Kunstprosjekt for et bedre miljø
Det har i perioder vært en del søppel på parkeringsplassen ved Knivskjellodden. En ny container skal på plass. (Arkivfoto)

Kunstprosjekt for et bedre miljø

Markering i Honningsvåg førstkommende fredag.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.09.2024 21:59

Innbyggerne og besøkende i Nordkapp er invitert når containeren som skal være på parkeringsplassen ved Knivskjellodden, blir offisielt åpnet på fredag. 

Det er markering i Honningsvåg havn, før containeren blir fraktet til parkeringsplassen ved Knivskjellodden. 

Prosjektet har fått navnet «Art for a better environment - Knivskjellodden 2024». Målsettingen er å kombinere kunst og miljøbevissthet. Prosjektet er et samarbeid mellom Nordkapp kommune, Visit Nordkapp, Hurtigruten Foundation, Miljødirektoratet og Arctic Lux, og fokuserer på å bruke kunst som et verktøy for å fremme miljøbevissthet.

Prosjektet innebærer at en åtte kubikkmeter stor container vil bli plassert på en parkeringsplass ved naturområdet Knivskjellodden. Containeren vil bli utsmykket med kunstverk av den anerkjente svenske gatekunstneren Christofer Siwertz-Svedjeby. Hans fargerike og fotorealistiske motiver forventes å bli et visuelt blikkfang og en inspirasjonskilde for besøkende, ifølge en pressemelding. 

En «pen call» for å finne en gatekunstner ble sendt ut, og det kom inn 14 søknader fra kunstnere over hele verden, inkludert Danmark, Finland, Sverige, Hellas og Kypros. Etter en nøye og vanskelig utvelgelsesprosess ble Christofer Siwertz-Svedjeby valgt for sitt unike uttrykk og erfaring innen gatekunst.

Christofer Siwertz-Svedjeby er kjent for sine store veggmalerier som pryder offentlige og private rom rundt om i Sverige. Hans arbeid er en fusjon av kunstnerisk kreativitet og teknisk dyktighet, og han fortsetter å utforske nye måter å uttrykke seg på gjennom sine kunstverk.

Den kommende uken skal kunstneren dekorere containeren med naturmotiver. Christoffer Siwertz-Svedjeby vil arbeide med containeren tirsdag til fredag i den tidligere branngarasjen hos teknisk etat. 

Det er innvielse i Honningsvåg havn, fredag ettermiddag. Det blir taler og servert kake. Etter seremonien blir containeren flyttet til sin nye plassering på parkeringsplassen ved Knivskjellodden. De som ønsker å delta, er hjertelig velkommen til å fortsette feiringen der. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS