Torsken er hjørnesteinsbedriften i Finnmark
Finnmark Senterparti mener torsk er en hjørnestein i fiskeindustrien i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Torsken er hjørnesteinsbedriften i Finnmark

Finnmark Senterparti mener det er viktig å gjennomføre punkt og det raskt.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.10.2024 23:30

Permitteringene vi i dag ser i Berlevåg, Sørvær, Gamvik, Mehamn, Måsøy og Vardø er starten på en varslet samfunnskrise. Dette er resultatet av stortingsflertallets fiskeripolitikk. Torsken kommer ikke til fiskerisamfunnene i Finnmark. Det har ringvirkninger for hele Finnmark, ifølge et innlegg fra Finnmark Senterparti. 

--Finnmark Senterparti ble veldig provosert når fiskeriministeren skylder på biologien fremfor å ta ansvar for politikken. Vi krever at fiskeriministeren tar politiske grep som bidrar til å rette opp resultatene av en årelang fiskeripolitikk hvor forvaltning og fordeling av torskekvoten IKKE har prioritert kystsamfunnene i Finnmark, har Finnmark Senterparti skrevet i innlegget. 

--Finnmark Senterparti tar gjentatte ganger til orde for en fiskeripolitikk hvor kystflåten og landindustrien må prioriteres. Det er fordi vi kjemper for Finnmark av kjærlighet til fylket vårt, sikkerhet for landet vårt og for at fremtidige generasjoner skal ha frihet til å kunne velge et liv langs Finnmarkskysten. Vi kjemper for at sjøsamisk kultur skal overleve og at den frodige kystkulturen vår skal bestå. Derfor oppfordrer vi fiskeriministeren til å styre det hun kan styre, ifølge innlegget. 

Finnmark Senterparti mener det haster å gjennomføre følgende punkt: 
1. Kvotefordelingen – Åpen gruppe må straks tildeles en større andel av torskekvoten. 
2. Pliktkvotene – Torsken må leveres der den skal leveres. Hvis tråleren ikke klarer det, må kystflåten få ta opp kvoten å levere lokalt. 
3. Strukturkvotene – Avtalen må holdes om å tilbakeføre kvotene til opprinnelig gruppe etter hjemmelslengde når avtalen går ut etter 20 år, de første i 2026. 
4. Bestille utredninger om hvordan vi kommer oss ut av «kjøp og salg -spiralen» med fiskekvoter, og hvordan vi sikrer lokal kontroll over kvotene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS