Handle lokalt
Natalia Walsøe hos Matkroken Gjesvær.

Handle lokalt

Matkroken Gjesvær markerte handle lokalt-dagen.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 04.10.2024 17:30

Det ble servert kaffe og kaker i kaffekroken. I utstillingslokalet i kjelleren solgte og signerte forfatter Siv Romsdal boka hun har gitt ut, «Sapmi strikk»

--Den nasjonale kampanjen «Handle lokalt» er satt til 12. oktober som handle lokalt-dagen, men her i Gjesvær valgte vi fredag 4. oktober, sier Natalia Waløse, daglig leder ved Matkroken Gjesvær, til Radio Nordkapp.

Det er det statlige Merkus-programmet som har kampanjen «Handle lokalt». 

Merkur-programmet er Kommunal- og distriktsdepartementets program for å utvikle og styrke butikker i distriktene. Programmet er en del av Distriktssenteret.

Markus arbeider for at butikkene skal få tilleggstjenester som gir større lønnsomhet og gir innbyggere i lokalsamfunnet bedre tjenester. 

Merkur gir økonomisk støtte til viktige investeringer knyttet til dagligvarebutikker og drivstoffanlegg. Budsjettet for 2024 er på 69,5 millioner kroner. 

--Merkur er viktig fos oss, og vi har god hjelp fra den regionale konsulenten og de som jobber sentralt, sier Walsøe. 

--Vi står på hver dag for å levere så bra som mulig til våre kunder. Nordkapp Godsterminal er flink og kommer med varer over fjellet, også når været er dårlig. I Gjesvær er folk flink til å gå på besøk til hverandre, men de er også flinke til å møtes her på butikken, sier Walsøe. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS