250 000 kroner i tilskudd til prosjektet Lys mellom husan
Om lag femti personer fra lag og foreninger var tilstede på Turn under frivilligsamling da Lys mellom husan besøkte Honningsvåg. (Arkivfoto)

250 000 kroner i tilskudd til prosjektet Lys mellom husan

Tilskudd fra Sametinget til Lys mellom husan.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.10.2024 18:00

Sametinget har bevilget 250 000 kroner i tilskudd til prosjektet Lys mellom husan.

Prosjektet er i regi av Finnmark fotballkrets. Lys mellom husan har en total kostnadsramme i 2024 på 4,8 millioner kroner.

Målet med prosjektet er å inspirere lokalsamfunnene og frivilligheten til å fortsatt gjøre en god og viktig jobb i hverdagen. Prosjektets videre mål er å bygge identiteten mellom det samiske, kvenske og det norske, skape trygge lokalsamfunn, aktiviteter på tvers av generasjoner som igjen skaper kommunikasjonsarenaer, skape fotballglede ute i lokalsamfunnene, styrke kompetansen i organisasjoner, lag og foreninger og bidra til å minske uenigheter og motsetninger i kommunene ved å bygge broer gjennom mangfold i det flerkulturelle Finnmark.

Prosjektet er et treårig prosjekt som Sametinget har gitt årlig støtte til i de tre driftsårene.

--Sametinget støtter dette prosjektet fordi vi har tillit til at slike tiltak har en positiv effekt. Vi er glade for at en aktør som Finnmark fotballkrets tar et slikt samfunnsansvar, og håper dette kan inspirere andre større organisasjoner til å starte lignende initiativer, sier sametingspresident Silje Karine Muotka i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS