Reduserer moms på vann og avløp
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum la mandag formiddag frem forslag til statsbudsjett for 2025 i Stortinget. Ett av forslagene er redusert moms på vann og avløp. (Foto: Skjermdump, Stortinget nett-TV)

Reduserer moms på vann og avløp

Regjeringen ønsker redusert moms på vann og avløp.
Statsbudsjettet 2025
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.10.2024 11:00

Regjeringen foreslår å redusere merverdiavgiftssatsen på vann og avløp fra 25 til 15 prosent. 

--Lavere merverdiavgift på vann og avløp vil bidra til å redusere levekostnadene for husholdninger som har fått kjøpekraften redusert ved høy prisvekst og økt rente. Dette tiltaket vil bidra til å redusere levekostnadene for de aller fleste husholdningene i landet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding. 

Redusert merverdiavgiftssats innebærer at kommunale vann- og avløpsgebyrer vil bli åtte prosent billigere. En husholdning som årlig betaler 12 500 kroner i vann- og avløpsgebyrer, vil få en avgiftslettelse på 1 000 kroner. Hvor mye den enkelte husholdning vil få i lettelse, avhenger av i hvilken kommune boligen ligger og hvor stor den er. En bolig på 120 m2 vil i gjennomsnitt få en avgiftslettelse på over 1 000 kroner årlig som følge av dette tiltaket. Avgiftslettelsen vil også gjelde for tilsvarende private abonnementsvederlag.    

--Vi varslet i Hurdalsplattformen at vi skulle redusere avgifter som rammer folk flest. Vi følger nå opp med lavere merverdiavgift på vann- og avløpsgebyrer. Det vil komme alle husholdninger som betaler slike kommunale avgifter til gode, uttaler finansminister Vedum.

Før forslaget trer i kraft må det utarbeides forskrifter til forslaget, som må på høring. Det tas sikte på at den reduserte satsen kan gjelde fra 1. mai 2025. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS