Finnmark-bedrifter på samling før Grüne Woche 2025
Juga Mikrobryggeri og Rydningen gård, Porsanger, og Lyder Fisk i Lebesby er blant de nordnorske bedriftene som skal til Tromsø 16. og 17. oktober for matverksted før Grüne Woche 2025.
I forkant av den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche (GW) i Berlin, samles 35 nordnorske bedrifter innenfor mat og reiseliv i Tromsø for et to-dagers nettverksmøte og matverksted. Bedriftene er fra Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard.
Arrangementet i Tromsø fokuserer på å styrke samarbeidet og forberede deltakerne på å representere Nord-Norge på en av verdens største matmesser.
I januar 2025 reiser disse matbedriftene og lærere/elever fra 4 restaurant- og matfaglinjer i Nord-Norge til Berlin for å representere Norge. Den andre regionen som er invitert av Landbruks- og matdepartementet til å delta er Vestland.
Hovedmålsettingen på messa er å fremme Nord-Norge som en ledende matregion med en tydelig lokal og regional identitet.
Bedriftene fra Finnmark til samlingen:
• Ingers Gårdsmat AS, Nyvoll -Alta
• Nordlysmat , Alta/ Kvænangen
• Lyder Fisk AS, Veines
• Finnmarksrøya AS
• Myrnes Gård, Hammerfest
• Destinasjon Sàpmi, Kautokeino - Antje Schlecht Valio
• Kirkenes Videregående skole med kokk og lærlinger
• Kranes Kjøkken AS, Breivikbotn - Hasvik
• Juga Mikrobryggeri, Porsanger
• Sokki Adventures, Kautokeino
• Bugøynes Bistro, Bugøynes
• Kautokeino rein, Kautokeino
• Rydningen gård. Porsanger