Finnmark-bedrifter på samling før Grüne Woche 2025
Finnmarksbedrifter til matverksted i Tromsø. (Illustrasjonsfoto)

Finnmark-bedrifter på samling før Grüne Woche 2025

Porsanger-bedrifter og Lebesby-bedrift skal delta i Tromsø 16. og 17. oktober.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.10.2024 15:45

Juga Mikrobryggeri og Rydningen gård, Porsanger, og Lyder Fisk i Lebesby er blant de nordnorske bedriftene som skal til Tromsø 16. og 17. oktober for matverksted før Grüne Woche 2025. 

I forkant av den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche (GW) i Berlin, samles 35 nordnorske bedrifter innenfor mat og reiseliv i Tromsø for et to-dagers nettverksmøte og matverksted. Bedriftene er fra Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard.

Arrangementet i Tromsø fokuserer på å styrke samarbeidet og forberede deltakerne på å representere Nord-Norge på en av verdens største matmesser. 

I januar 2025 reiser disse matbedriftene og lærere/elever fra 4 restaurant- og matfaglinjer i Nord-Norge til Berlin for å representere Norge. Den andre regionen som er invitert av Landbruks- og matdepartementet til å delta er Vestland.

Hovedmålsettingen på messa er å fremme Nord-Norge som en ledende matregion med en tydelig lokal og regional identitet.

Bedriftene fra Finnmark til samlingen: 

• Ingers Gårdsmat AS, Nyvoll -Alta

• Nordlysmat , Alta/ Kvænangen

• Lyder Fisk AS, Veines

• Finnmarksrøya AS

• Myrnes Gård, Hammerfest 

• Destinasjon Sàpmi, Kautokeino - Antje Schlecht Valio

• Kirkenes Videregående skole med kokk og lærlinger

• Kranes Kjøkken AS, Breivikbotn - Hasvik

• Juga Mikrobryggeri, Porsanger

• Sokki Adventures, Kautokeino

• Bugøynes Bistro, Bugøynes

• Kautokeino rein, Kautokeino

• Rydningen gård. Porsanger








Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS