Nordkappcruise, viktig for hele landsdelen
Henriette Bismo Eilertsen og Knut-Arne Iversen åpnet Treffpunkt Reiseliv. Der de snakket om cruise Nord-Norge & Svalbard.

Nordkappcruise, viktig for hele landsdelen

Cruise var tema da Treffpunkt Reiseliv åpnet.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 08.10.2024 21:30

Cruisehavnene i Nord-Norge og Svalbard samarbeider godt på tvers av kommunegrenser og fylkesgrenser. Det kom fram under konferansen Treffpunkt Reiseliv som startet i Honningsvåg på tirsdag. 

--I dag siste har fylkeskommuner, kommuner og havneselskap, jobber ekstra godt i lag i kampen mot det nye lovforslaget der man har foreslått norsk lønn til sjøfolk om bord på cruiseskip. Det sier Henriette Bismo Eilertsen, styreleder i Cruise Nord-Norge & Svalbard, til Radio Nordkapp. !Treffpunkt Reiseliv startet i de tidligere lokalene til Sjøhuset, før de flyttet til Nordkapp videregående skole.

--Vi har veldig bra med bestillinger i 2025, men ser en liten nedgang i 2026. Det kan skyldes flere ting, blant annet at flere ønsker syv dagers cruise og da blir det for langt å seile til Honningsvåg, sier Øyvind Larssen i Nordkappregionen havn IKS. 

--Cruisenæringen er viktig for landsdelen. Det er mange som selger sine tjenester og produkter til gjestene. Cruiseindustrien snakkes ned, også internt i reiselivet. Det må vi slutte med, sier Knut-Arne Iversen i Cruise Nord-Norge & Svalbard.

--Alle havner langs kysten er avhengige av Nordkapp. Uten Honningsvåg hadde ingen kommet til de andre havnene i Nord-Norge. Derfor er det bra at man i Honningsvåg er opptatt av samarbeid og tar en lederrolle, sier Eilertsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS