Sjåførvarslingssystem for bedre trafikksikkerhet
Samarbeid med yrkessjåfører på fylkets busser skal øke trafikksikkerheten på de værutsatte veiene i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Sjåførvarslingssystem for bedre trafikksikkerhet

Dette initiativet er en del av fylkeskommunens arbeid for å øke trafikksikkerheten på de værutsatte veiene i Finnmark.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.10.2024 15:45

Finnmark fylkeskommune har tatt initiativ til et nytt prosjekt som skal forbedre varslingen av veihindringer.

Dette blir gjort gjennom et samarbeid med yrkessjåfører på fylkets busser. Prosjektet vil utnytte bussjåførenes omfattende kunnskap og erfaring med de lokale veiforholdene, ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen. 

Ved hjelp av en ny applikasjon på de allerede installerte nettbrettene om bord i bussene, vil sjåførene kunne varsle Vegtrafikksentralen (VTS) og andre trafikkselskaper om hendelser som kan påvirke trafikkflyten, som for eksempel dyr i vegbanen, ras eller ulykker. Dette vil bidra til raskere respons og sikrere veger for alle trafikanter.

Dette initiativet er en del av fylkeskommunens arbeid for å øke trafikksikkerheten på de værutsatte veiene i Finnmark, og ble vedtatt av Hovedutvalget for kompetanse (HUK) på møtet tirsdag 8. oktober. 

Teknologi og lokalkunnskap hånd i hånd
--Prosjektet viser hvordan vi kan bruke sjåførenes lokalkunnskap og teknologi til å forbedre trafikksikkerheten i Finnmark, sier Raymond Robertsen (H), leder for Hovedutvalget for kompetanse.

Prosjektet er en del av DIGI 2030-satsingen, hvor fylkeskommunen sammen med kommuner, næringsliv og frivillige ønsker å bruke digitalisering for å øke sikkerheten og forbedre hverdagen til folk og næringsliv.        






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS