Mener Ap og Sp ikke deltar i fiskeridebatten
Det er mangel på råstoff for fiskere i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Mener Ap og Sp ikke deltar i fiskeridebatten

Arne Pedersen med kritikk med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.10.2024 18:00

Arne Pedersen mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet er fraværende i debatten om fiskeripolitikken. 

--Arbeiderpartiet og Senterpartiet tar ikke initiativ til å ta tilbake trålfisk til kyst-Finnmark, som forsvant da ordningen med trålernes leveringsplikt av ubearbeidet råstoff ble avviklet av høyreregjeringen. Nå har Finnmark ingen nytte av trålflåten, sier Arne Pedersen, Vestre Jakobselv, leder av Finnmark Kystfiskarlag, til Radio Nordkapp.

--Ap og Sp deltar heller ikke i den offentlige diskusjonen om en distriktkvoteordning, som ville sikret folk i kyst-Finnmark et bedre grunnlag for arbeid og inntekt. Hva partiene mener å oppnå med denne unngå-debatt-strategien, vites ikke. Det sier Pedersen. 

--Dagens trålfiske er ikke lenger i samsvar med loven. Nå rammes kystbefolkningen hardt. Arbeidsplassene i fiskeindustrien legges ned på grunn av mangel på råstoff. Trålenes fangstkapasitet er langt overskredet ressursgrunnlaget, sier Arne Pedersen. 

--For Arbeiderpartiet er det like ille at man tar mer hensyn til kapitalens interesse enn folkets interesse for arbeid og inntekt langs kysten. Det er en feilvurdering, sier Pedersen. 

Les hele kronikken i Nordnorsk Debatt






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS