Har én million kroner, men få søknader
Det er mulig å søke Sametinget om tilskudd mot samehets. (Illustrasjonsfoto)

Har én million kroner, men få søknader

Sametingsråder ønsker flere søknader fra potten som er på én million kroner.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2024 11:00

Sametinget oppfordrer offentlige, private og ideelle organisasjoner til å søke om tilskudd til forebygging av mobbing og samehets. I budsjettet for 2024 er det satt av én million kroner til tilskuddsordningen, og det har foreløpig kommet få søknader.

--Dette er en ny tilskuddsordning fra Sametinget hvor vi ønsker å nå det samiske samfunnet bredt med forebyggende tiltak mot samehets og mobbing. Vi ønsker at så mange som mulig søker, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i en pressemelding. 

Til tross for økende bevissthet om utfordringer knyttet til mobbing og diskriminering av samiske barn og unge, har antall søknader til den nye tilskuddsordningen vært lavt. Gjennom tilskuddsordningen ønsker Sametinget å støtte prosjekter som bidrar til å skape trygge og inkluderende oppvekstmiljøer for samiske barn og unge, både offline og online.

--Vi vet at samiske barn og unge blir utsatt for mobbing og samehets, både digitalt og i skole- og fritidsmiljø. Det er derfor viktig å få inn flere søknader slik at vi kan støtte prosjekter som kan bidra til å skape trygge, inkluderende miljøer for samiske barn og unge, sier sametingsråd Runar Myrnes Balto (NSR).

Søknadsfristen er satt til 1. november. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS