Finnmark Rein lanserer lavvorøkt reinkjøtt
Finnmark Rein utvider sitt sortiment og lanserer «Rein røkt finnbiff», et unikt reinkjøttprodukt røkt på tradisjonelt vis i lavvo på Finnmarksvidda. Denne eldgamle teknikken fremhever kjøttets naturlige smak og skaper en rik, autentisk opplevelse av norsk villmark.
For å oppnå den særegne smake, benyttes en kombinasjon av bjørk uten bark og selje under røykingen. Denne nøye balanserte blandingen gir en mild sødme og en delikat røyksmak som gjør kjøttet ekstra smakfullt.
Røykeprosessen foregår i en tradisjonell lavvo der kjøttet sakte absorberer aromaene fra bjørk uten bark og selje. Lavvoens åpne ild og den langsomme røyken gir et rustikt preg som gjenspeiler samisk matkultur og lange tradisjoner for reinkjøttforedling.
Finnmark Rein mener kjøttet passer til mange retter, fra burgere til tacos og pasta.
--Vi er stolte av å kunne tilby et produkt som virkelig gjenspeiler vår kjærlighet til både reinkjøtt og naturen det kommer fra. Røykeprosessen i lavvo gir kjøttet en unik smak som er vanskelig å finne andre steder. Dette er smaken av Finnmark på sitt beste, sider Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein, i en pressemelding.