Stor suksess for Vågen Cathering UB
Vågen Cathering UB, vinnere fra Nordkapp videregående skole. Fra venstre: shafera Andersen, Nasrin Darwish, Bragd Hansen-Salamonsen, Benjamin Stensgård Nilsen og Runa Ingeborg Karlsen. (Foto: Ungt Entreprenørskap)

Stor suksess for Vågen Cathering UB

Lærer Eva Ulriksen har aldri opplevd en ungdomsbedrift fra Nordkapp med så stor suksess som Vågen Cathering UB har.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.03.2025 13:30

Vågen Cathering UB fra Nordkapp videregående skole fikk flere priser under Uearktis i Tromsø. Prisen som beste ungdomsbedrift henger høyt og ungdommene fra Nordkapp-skolen er kvalifisert til norgesmesterskapet i slutten av april. 

Radio Nordkapp snakket med medlemmer i ungdomsbedriften før jul. Da var ikke produktet, lakseskinnsnacks, utviklet, men var en idé ungdommene hadde. Nå, noen måneder etterpå, er tilbakemeldingene at produktet smaker omtrent som bacon crisp, men er et sunnere alternativ». 

I Tromsø var det konkurranse i flere kategorier. Vågen Cathering UB vant «bord, fjord, jord-prisen», beste ungdomsbedrift i Finnmark og tredjeplass i beste yrkesfaglige bedrift. 

Lærer Eva Ulriksen mener dette er stort for elevene. De konkurrerte mot 80 andre ungdomsbedrifter. Hun har aldri vært med på at en ungdomsbedrift fra Nordkapp videregående skole har gjort det så godt tidligere. 

Ideen om lakseskinnsnacks har blitt utviklet over tid etter at Grieg Seafood tok kontakt om et produkt de ønsker å selge i visningssentret som åpner i år. Resultatet ble tørket lakseskinn, skrapet, tørket og fritert, tilsatt chili-lime-krydderblanding. 

Ulriksen mener elevene i Vågen Cathering UB leverte fantastisk i Tromsø på presentasjonen av bedriften og sceneintervjuet. Det er en gjeng med ungdommer som har tru og er stolte av produktet, noe juryen også trakk frem i begrunnelsen. 

Akkurat nå er emballasje en utfordring for ungdomsbedriften, men Ulriksen håper dette er løst før norgesmesterskapet på Lillestrøm om vel én måned. 

Eva Ulriksen lover smaksprøver av vinnerproduktet under fiskebordet hos skolen lørdag 29. mars. 

Selv om Vågen Cathering UB er en ungdomsbedrift, kan elevene ta vare på produktet når de er ferdige på skolen. Det er mulig å gjøre dette på ulike måter, gjennom for eksempel patent eller selge produktet til Grieg Seafood. 

Nordkapp videregående skole deltok med tre ungdomsbedrifter under Uearktis i Tromsø. 






Annonse:
https://www.scandichotels.no/jobb?cntry=NO&ctgry=All&loc=Honningsv%C3%A5g&dept=All


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS