Pressemelding

Opplysningskontoret for brød og korn - 14.12.2018

7 slag havre til jul

Havre gir bakverk med god smak og er sunt - bra for hjertet, bra for magen og bra for blodsukkernivået. Fra middelalderen til 2 verdenskrig var faktisk havre det viktigste kornslaget i Norge. I dag er det dessverre ikke like mye brukt. Det er synd gitt havrens gode egenskaper. Og både idrettsfolk og kokker har fått øynene opp for havrens ulike kvaliteter. Nå er det snart jul og da kan du også prøve ut havre. Bak gjerne våre 7 «slag» med havre og kombiner smak og nytte.

Forslag til 7 slag havre til jul:

1. Havrekjeks med tranebær til julens kakebord – deilige og sprø  

2. Havrekjeks med helkorn til julefrokosten – passer både til ost og syltetøy, til kaffen eller som turmat. 

3. Barnas havrekonfekt med sjokoladesmak – enkle å lage, smaker godt, perfekt som julegave

4. Havredrikk med dadler eller havretoddy med eplesaft og kanel – et varmt og godt alternativ

5. Havregrøt med mandler – et svært raskt alternativ til risgrøt, server med syltetøy, smør, sukker, kanel og kefir

6. Havrerundstykker eller havrebrød til julefrokosten – smaker godt til julens pålegg

7. Havrenek - for julestemningen

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS