Pressemelding

Redningsselskapet - 02.03.2023

Donerte redningsfartøy til minne om stebroren

Onsdag ble Redningsselskapets nye luftputefartøy døpt på Bogstadvannet i Oslo. Donator Henrik Nørstrud håper «Frikken» kan bidra til å redde liv.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, donator Henrik Nørstrud, generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson, gudmor Fia Gunnari og president i Redningsselskapet Jon Rysst foran luftputefartøyet "Frikken". (Foto: Karina Halvorsen / Redningsselskapet)

På årets første vårdag, i strålende sol, ble Redningsselskapets nyeste tilskudd til flåten onsdag døpt på isen på Bogstadvannet i Oslo.

– Bakgrunnen for donasjonen er at jeg ønsker å gi en gave som kan bidra i den viktige jobben Redningsselskapet gjør, sier donator Henrik Nørstrud.

Det nye luftputefartøyet, som er av typen Ivanoff Hovercraft IH-3, er særlig tilpasset oppdrag på is og vann hvor det er vanskelig å komme frem med redningsskøyte eller vannskuter.

På skrogsiden står navnet «Frikken», etter Nørstruds stebror Frikk Oscar Gunnari, som omkom i en tragisk båtulykke sommeren 2011. Også kameraten hans Ola Christopher Bakker mistet livet i ulykken.

– Redningsselskapet gjør en meget viktig jobb for å gjøre det tryggere å være på sjøen hele året. Private gaver til utstyr gjør det mulig for selskapets ansatte og fantastiske frivillige å gjøre en enda bedre jobb, sier Nørstrud.

Nå håper han at «Frikken» kan bidra til å redde liv i fremtiden.

– Dette fartøyet er utrolig viktig

– Når ulykken først er ute, er raske båter og dyktig mannskap fra Redningsselskapet med på å redde liv. «Frikken», som er mindre og nettere enn mange av Redningsselskapets andre fartøy, vil bidra til nettopp det, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under dåpen.  

«Frikken» vil inngå i Redningsselskapets maritime mobile innsatskonsept (MMI), som er en gruppe frivillige med ekspertise på akutthjelp og is- og overflateredning. Fartøyet kan fraktes på tilhenger bak en personbil, og vil raskt kunne inngå i søk- og redningsoppdrag på hele det sentrale Østlandet.

– Dette fartøyet er utrolig viktig og nødvendig for at våre mannskap skal kunne rykke ut når andre går inn. Og for å kunne bistå folk i havnsnød eller når en skøyteløper eller turgåer er uheldig og går gjennom isen, sier Jon Rysst, president i Redningsselskapet.

Faktaboks luftputebåt IH-3:

Lengde: 4,34 meter

Bredde: 2,32 meter

Vekt: 365 kilo

Toppfart: 40 knop på is / 25 knop på vann

Rekkevidde: opptil 6 timer gangtid

Luftputebåten er konstruert slik at den ikke kan senkes.

Kilde: Ivanoff Hovercraft AB

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS