Pressemelding
Dyrene kan mange triks, men livredning er ikke et av dem. Akvariet i Bergen får livbøyer.
Livbøyer skal gjøre besøket på Akvariet tryggere Redd for ulykker i Akvariet
Etter flere nesten-ulykker ved Akvariet i Bergen, har de nå fått på plass livbøyer. Dyrene kan mange triks, men livredning er ikke et av dem, melder Tryg Forsikring.
Akvariet har den seneste tiden gjort endringer for å gjøre tilgjengeligheten til dyrene bedre og mer publikumsvennlig. Samtidig med dette har det vært flere tilfeller av nesten-ulykker i blant annet i Havakvariet, som fort kunne fått styggere utfall.
- Til nå har ingen blitt skadet, men vi ser at behovet for økt sikkerhet er der, sier salgs-og markedssjef i Akvariet, Veline Høyland.
Dermed kontaktet Akvariet forsikringsselskapet Tryg, som setter opp livbøyer der det er behov. I alt er det nærmere 40 000 livbøyer utplassert langs hele norskekysten.
- Vi var ikke sene å be, sier pressekontakt i Tryg, Arvid Steen.
Steen legger til at det er viktig å øke tryggheten på nettopp slike store turistattraksjoner som Akvariet er.
- Vi er inne i høysesongen for søknader om livbøyer, men nå hadde vi kapasitet til å "rykke ut". Vi håper at ingen uvedkomne klatrer inn i seldammen. Men om de skulle det, og havner i trøbbel, så kan en livbøye redde dem, sier Steen.
Tryggere å besøke Selma
De tre livbøyene fra Tryg henger nå ved seldammen, området til sjøløvene og ved det nye havakvariet. Dermed er det tryggere for både barn og voksne å besøke selen Selma og de andre dyrene.
- Selma er jo veldig populær, og siden det nå er bedre tilrettelagt for publikum å besøke henne, har vi valgt å ha en bøye her. Ikke minst tenker vi på alle barna som vil hilse på, Veline Høyland.
Selpasser på dypt vann
Sikkerheten til de ansatte er også bedre ivaretatt med livbøyer lett tilgjengelig.
- En av de ansatte nevnte her om dagen at han ofte har tenkt på at det er et spørsmål om tid før selpasseren sklir avgårde og ut i dammen. En livbøye kan hjelpe dem å komme seg på land igjen, om de får en skade som gjør at de ikke kommer på land selv, sier Veline Høyland.