Pressemelding

Gavin AS - 18.07.2008

GODT ÅR FOR AKEVITTPRODUSENTEN GAVIN

Den bærumsbaserte akevittprodusenten Gavin AS økte omsetningen fra 13,5 mill NOK i 2006 til 14,8 mill NOK i 2007, en økning på 9,5 %. Årsresultatet endte på 1,2 mill NOK mot 1,9 mill NOK i 2006.



Styret er tilfreds med omsetningsøkningen, men er ikke tilfreds med nedgangen i salget av Gavins egne vin- og brennevinsprodukter. – Det å flytte akevittproduksjonen fra Danmark til Norge har medført en del omstillingsproblemer, blant annet fikk Gavin ikke nok nok råsprit mot slutten av året. I tillegg legger ikke vår største kunde Vinmonopolet, foreningen Norske Akevitters Venner og norske myndigheter opp til at andre norske brennevinsprodusenter enn den gamle monopolisten skal få markedsadgang, sier daglig leder Arve Røys Stranden i en kommentar til årsregnskapet.



Firmaet driver også med import av vin, annet brennevin enn akevitt samt alkoholfri vin og barnefestdrikken Robby Bubble på det norske markedet og Duty Free. Gavin AS eies av Strag AS, og holder til på Snarøya i Bærum. Produksjonen av likører, akevitt og gløgg foregår på Vøyenenga. I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav 5 i Bærum og 7 i resten av landet. - Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere fagspesialister på øl/sider og dagligvarer, kan daglig leder Stranden fortelle.



Gavin var ved årsskiftet en av 191 grossister med leveranser til butikk-kjeden Polet. Det største vinmerket for Gavin er Tommasi fra Italia. I tillegg har Gavin AS avtaler med dagligvarekjeder for Vini Vici alkoholfri vin og barnefestdrikken Robby Bubble. Gavin satser også på leveranser til restaurantmarkedet gjennom avtaler med store innkjøpsgrupperinger som NHO Reiseliv Innkjøp, Konsumgruppen Norge og Samkjøpsgruppen. – Gavins vin- og brennevinsmerker finnes i noen hundre restauranter over hele landet, fremholder Stranden.



Gavin satser på økologi

Gavin var først ute i Norge med en økologisk rød portvin: Romariz Reserve Port Organic. - Gavin har en klar miljø- og helseprofil, og lanserte i mai en økologisk vin, Empiria, fra Soave i Italia. I 2008 satser vi bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden. På vinsiden kan Gavin ellers skilte med en spansk økologisk musserende vin: Cava Privat Reserva Brut Nature, mens søsterselskapet Strag har en økologisk champagne: Fleur de l'Europe, og er også ledende i Norge på økologisk øl.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS