Pressemelding
Opplysningskontoret for Meieriprodukter -
17.03.2005
”GOURMET EKSPRESS”
Uansett om man skal feire påsken på fjellet, på hytta ved sjøen eller bare nyte late dager i storbyen er det alltid artig å imponere gjester med velsmakende mat. Dette trenger ikke ta lang tid! En treretters meny på under timen – det er hva de fleste vil kunne gjennomføre. Sørg bare for å ha gode råvarer tilgjengelig, enten i sekken eller i kjøleskapet.
Forrett
Spekeskinke med asparges og melon
Pr. person
3 stk asparges
3 stk spekeskinke eller parmaskinke
3 stk gule cherrytomater
3 stk melonskiver honning
10-12 stk pinjenøtter
ruccula, rød lollo
Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Vask og riv salaten. Anrett spekeskinke, melon, tomater og asparges på tallerkener. Server sennepsausen ved siden av.
Søt sennepsaus
2 deler kesam
1 del søt sennep
Hovedrett
Kyllingfilet med grillet paprika og mangosaus
Pr person
1 kyllingfilet
smør til steking
salt og pepper
½ stk gul paprika
50 g aspargesbønner
Stek kyllingfileten, krydre med salt og pepper. Del paprikaen i to, fjern frøhuset. Legg paprikaen med snittflaten ned og bak den i stekeovn ved 220 grader C i ca. 10 minutter, til skinnet er blitt svidd. Avkjøl paprikaen og del den i fileter. Anrettes med kylling og aspargesbønner på tallerken.
Mangosaus
4 personer
2 dl appelsinjuice
2 dl kyllingkraft
3 ss mangobalsamico
3 ss kesam
Varm opp appelsinjuice, kyllingkraft og mangobalsamico. Rør inn kesam når sausen er rykende varm. NB! Sausen må ikke koke.
Dessert
Yoghurtkesam med jordebær
Pr person
1 dl yoghurt
1 dl vaniljekesam
12 stk pinjekjerner
1 ss honning
4 stk store jordebær
4 stk appelsinfileter
Sitronmelisse
Bland yoghurt og vaniljekesam sammen, og fyll ett glass med dette på bunnen. Skjær jordbær og appelsin og legg dette opp på blandingen av yoghurt og kesam. Dryss over pinjekjerner og flytende honning. Pynt med sitronmelisse.
Forrett
Spekeskinke med asparges og melon
Pr. person
3 stk asparges
3 stk spekeskinke eller parmaskinke
3 stk gule cherrytomater
3 stk melonskiver honning
10-12 stk pinjenøtter
ruccula, rød lollo
Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Vask og riv salaten. Anrett spekeskinke, melon, tomater og asparges på tallerkener. Server sennepsausen ved siden av.
Søt sennepsaus
2 deler kesam
1 del søt sennep
Hovedrett
Kyllingfilet med grillet paprika og mangosaus
Pr person
1 kyllingfilet
smør til steking
salt og pepper
½ stk gul paprika
50 g aspargesbønner
Stek kyllingfileten, krydre med salt og pepper. Del paprikaen i to, fjern frøhuset. Legg paprikaen med snittflaten ned og bak den i stekeovn ved 220 grader C i ca. 10 minutter, til skinnet er blitt svidd. Avkjøl paprikaen og del den i fileter. Anrettes med kylling og aspargesbønner på tallerken.
Mangosaus
4 personer
2 dl appelsinjuice
2 dl kyllingkraft
3 ss mangobalsamico
3 ss kesam
Varm opp appelsinjuice, kyllingkraft og mangobalsamico. Rør inn kesam når sausen er rykende varm. NB! Sausen må ikke koke.
Dessert
Yoghurtkesam med jordebær
Pr person
1 dl yoghurt
1 dl vaniljekesam
12 stk pinjekjerner
1 ss honning
4 stk store jordebær
4 stk appelsinfileter
Sitronmelisse
Bland yoghurt og vaniljekesam sammen, og fyll ett glass med dette på bunnen. Skjær jordbær og appelsin og legg dette opp på blandingen av yoghurt og kesam. Dryss over pinjekjerner og flytende honning. Pynt med sitronmelisse.