Pressemelding

Tillitsvalgte i Finnmark fylkeskommune - 27.03.2019

Hva mener fellesnemda om Vadsøs rolle i det nye fylket?

Til leder av fellesnemda, Kari - Anne Opsal

Ansatte i Finnmark fylkeskommune ble svært overrasket over at program - og nominasjonsmøtet i Troms og Finnmark arbeiderparti nedstemte programkomitéens ønske om formuleringen «Politisk og administrativ toppledelse og funksjoner skal deles likt mellom de to byene.» (Vadsø og Tromsø). Programkomiteens formulering var en bekreftelse av tidligere inngått avtale mellom Troms og Finnmark arbeiderparti og vedtak i fellesnemda sak 23/19. Programmøtets forkasting av delt toppledelse og funksjoner har på ny skapt usikkerhet blant ansatte i Finnmark fylkeskommune.

Sentraladministrasjonen i Vadsø oppleves som en attraktiv arbeidsplass i nasjonal målestokk, og Finnmark fylkeskommune opplever å ha søkere fra hele landet når stillinger lyses ut. Vår erfaring er at en betydelig andel tilflyttere blir i regionen. Dette har en sammenheng med at Finnmark anses som et spennende arbeidsmarked med gode muligheter for utvikling. Øvrige virksomheter nyter godt av tilflyttingen av kompetanse, da ansatte i fylkeskommunen skifter beite til andre kompetansearbeidsplasser i regionen. Motsatt rekrutterer fylkeskommunen fra andre kompetansearbeidsplasser i regionen, det er dette vi kaller en klyngeeffekt. En demontering av sentraladministrasjonen i Vadsø vil svekke kompetanseklyngen i Finnmark.

Deling av ledelse og funksjoner mellom Vadsø og Tromsø er viktig for oss ansatte i Finnmark fylkeskommune for å sikre en attraktiv arbeidsplass. I en kompetansearbeidsplass som Finnmark fylkeskommune er det muligheter for utvikling og innflytelse som i stor grad bidrar til at dette anses som en attraktiv arbeidsplass for våre medlemmer. Slik vi ser det er en stedlig toppledelse garantisten for at ansatte opplever å jobbe i et miljø hvor de er tett på, og har innflytelse i beslutningsprosesser.

For å tilby utviklingsmuligheter er det av stor betydning at attraktive stillinger og ledelsesstillinger plasseres i Vadsø. Uten gode utviklingsmuligheter internt i organisasjonen vil en oppleve kompetanseflukt.

Det er fattet vedtak om jobbgaranti. Trivsel i arbeidslivet handler i dag om hvilke oppgaver en har, om den ansatte føler verdi i arbeidet utføres og om jobben oppfattes som meningsfylt. Dersom ikke oppgavene er interessante og hvor fokuset kun ligger i å heve lønn, er det stor sannsynlighet for at folk finner seg annet arbeid. Jobbgarantien er således en økonomisk garanti, men ikke en garanti for innflytelse, utviklingsmuligheter og trivsel.

Fellesnemdas leder må snarest komme med avklaringer og bidra til at det blir fattet vedtak som understreker deling av toppledelse og funksjoner mellom Vadsø og Tromsø.

Mvh.

Henrik Seppola Larsen, Hovedtillitsvalgt, Akademikerne

Karin Henriksen, Hovedtillitsvalgt, Parat

Lillian Bakken Iversen, Hovedtillitsvalgt, Fagforbundet

Hege – Anita Roska Wikstad, Hovedtillitsvalgt, Delta

Leif Arne Haugen, Hovedtillitsvalgt, Skolelederforbundet

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS