Pressemelding

Kreftforeningen - 05.11.2013

Kreftforeningen gir 160 millioner til forskning

Kreftforeningen deler i sitt jubileumsår ut et rekordstort beløp på nesten 160 millioner kroner til kreftforskning.

- Det er fantastisk at vi kan gi et så stort beløp til de beste kreftforskerne i Norge. Dette kan vi gjøre takket være våre store og små, men alltid rause, givere og medlemmer, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

I år feirer Kreftforeningen sitt 75-års jubileum, og Ryel har stolt regnet seg frem til at de i denne perioden totalt har delt ut intet mindre enn 5 milliarder kroner til forskning. Gaver til Kreftforeningen de siste ti årene har gjort at de har kunnet bevilge 1,6 milliarder kroner til kreftforskning. Dette tilsvarer over 25 prosent av de totale midlene norske kreftforskere har å forske for.

-Forskning har alltid hatt høy prioritet i Kreftforeningen og nå bruker vi halvparten av våre midler til kreftforskning, sier Ryel.

121 forskningsprosjekter deler de totalt 159,3 millionene.
Prosjektene kommer fra 12 ulike institusjoner fra hele landet. 6 ulike forskningsprosjekter ved Universitetet i Tromsø mottar totalt kr 8 565 203,- “Dette er gledelige nyheter! Dette viser at vi har gode søknader og gode prosjekter tilknyttet forskermiljøet ved UiT.” Sier Randi Børresen, distriktssjef Kreftforeningen, distrikt Nord-Norge.

Søker Prosjekttittel Institusjon
Einvik, Christer Betydningen av små RNA molekyler for utvikling av cellegift-resistens i barnekreft; diagnostisk og terapeutisk verktøy i fremtidig kreft behandling Universitetet i Tromsø
Engh, Richard Bioinformatiske studier av leukemiske celler og deres evne å unnvike målsøkende behandling og "drug design" av nye virkemidler mot leukemie. Universitetet i Tromsø
Gram, Inger Torhild Røyking og risiko for eggstokkreft og død av sykdommen blant 300 000 norske kvinner Universitetet i Tromsø
Johansen, Terje Autofagi er cellenes renovasjonssystem som beskytter mot sykdomsutvikling Universitetet i Tromsø
Martinez, Inigo Stromale fibroblasters medvirkning til behandlingsutfall etter ablativ strålebehandling av lungesvulster Universitetet i Tromsø
Sveinbjørnsson, Baldur Betydningen av inflammatoriske mediatorer i kreftutvikling Universitetet i Tromsø
Prosjektene som får støtte spenner fra grunnforskning til anvendt pasientnær forskning og epidemiologisk forskning. Dette er forskning som ser på utbredelse og forløp av sykdom og som prøver å finne årsakssammenhenger. Summen av all forskningen vil føre oss noen steg videre mot bedre og mer presise diagnoser og behandling.
-Kreftforskning er som et stort puslespill hvor vi ikke vet hvor mange biter puslespillet består av totalt sett. Men dag for dag kan vi legge til nye biter som danner bedre og bedre oversikt over bildet. Det er dette som er forskning. At vi hele tiden finner ut av noe mer og gir håp for hva som kan komme i fremtiden. Forskning er en forutsetning for all fremgang for å oppnå bedre behandling og et bedre og lengre liv for kreftpasienter, sier Ryel.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS