Pressemelding

Opplysningskontoret for frukt og grønt - 06.07.2022

Legg nypotetene på grillen i sommer

Nå er de norske nypotetene i butikken. Nyt dem nå og spis de med skallet på. Det finnes mange måter å tilberede dem på.

Grillede nypoteter, sprø utenpå og myke inni om de forkokes litt.

- Jeg syns det er enkelt og raskt å grille nypoteter. På denne måten får de en skikkelig raffinert smak, så dette må dere prøve, sier matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Lager seg selv

- Kok gjerne nypotetene knapt møre først - da går det fortere. Pensle de kokte nypotetene med litt olje og legg dem rett på grillen, da blir de litt sprø utenpå og myk inni. De trenger bare noen få minutter på grillen, sier hun.

- Er nypotetene små kan de gjerne pakkes inn i aluminiumsfolie med litt olje, salt og en kvist timian og legges på grillen. La de kose seg der til de er ferdige.

Potet er sunnere enn ris og pasta

Potet kan, og bør, inngå som en del av et variert kosthold. Sammenlignet med hvit ris og pasta er poteter en bedre kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Poteter inneholder også mindre energi per vektenhet. Velger du potet på tallerkenen får du i deg mer næring.

Les mer om norske nypoteter, sommerens delikatesse. 

Serveringstips:

Grillede nypoteter

Poteter smaker godt med litt ekstra smak og her er to oppskrifter som bør prøves:

Aioli

Enkel tomatsaus

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS