Sveinhaug sier det stilles strenge krav til redningsmenn i luftambulansen.
– Vi har et tredelt fagansvar med krav om redningsteknisk, fly-operativ og medisinsk kompetanse. Redningsmenn må være paramedisiner, eller sykepleier, med flere års akuttmedisinsk erfaring. I tillegg har vi fly-operativ utdanning, og ikke minst redningsteknisk kompetanse i vann, elv, urbane og alpine forhold. Alt dette krever mange dager og timer med nødvendig vedlikeholdstrening gjennom året. Dette vil vi ha bedre regulert i tariffavtalen, sier tillitsvalgt for redningsmennene.
Krever kompensasjon for kompetanse, fagansvar og arbeidsbelastning
Leder for forhandlingene i Parat, Lars Petter Larsen, sier målet er å komme til enighet med NHO og arbeidsgiver.
– Vi jobber for å finne løsninger, og forventer at arbeidsgiver kommer oss i møte, knyttet til krav om økt kompensasjon for kompetanse, fagansvar og den arbeidsbelastning redningsmenn avkreves i jobben, sier Larsen.
Eventuelle konsekvenser ved streik
Larsen sier at en eventuell streik ikke vil ramme redningsoppdrag og livreddende oppdrag.
– En streik vil blant annet medføre at luftambulansehelikopteret som Stiftelsen Norsk Luftambulanse har planer om å bruke under World Cup i alpint på Kvitfjell 1. til 5. mars ikke blir bemannet med redningsmann. I hvor stor grad dette vil påvirke avviklingen av rennet, kjenner vi ikke til, men vi har også varslet sivilflyseksjonen i European Transport Workers' Federation (ETF) for mulige solidaritetsaksjoner, sier Parats forhandlingsleder.
|