Pressemelding

Dyrevernalliansen - 18.02.2021

Norges første egg med Dyrevernmerket

Norske forbrukere er opptatt av dyrevelferd. Merkeordningen Dyrevernmerket gjør det mulig for forbrukere å velge animalske produkter med garantert bedre dyrevelferd. Det er tre eggprodusenter som nå oppfyller kravene for Dyrevernmerket. Alle de tre bøndene leverer til Kolonihagen.

Eggbonde Kåre Johnny Berg, forteller at god dyrevelferd alltid har stått i fokus på gården. Allerede i 1996 valgte de å slippe hønene ut av burene, selv om Prior sa at de ikke trengte egg fra frittgående høner. To år senere la de om til økologisk produksjon, og ga samtidig hønene bedre plass til å utfolde seg.

– Vi er veldig glade for å nå satse ytterligere på dyrevelferd, og få Dyrevernmerket på eggene. I vår store vinterhage får hønene tilgang til høy og gulrøtter, samt at vi gir dem hele korn i strøet. I henhold til Dyrevernmerket er vinterhagen nå utstyrt med vaglepinner og egne strøbad, sier Kåre Johnny Berg.

I Dyrevernmerket er det strengere krav til dyrevelferd enn det som er vanlig praksis. Blant annet er det krav om løsdrift med aviar, og et minimum av miljøberikelser jevnt fordelt både i hønsehuset og i vinterhagen.

– Dyrevernmerket skal sikre et bedre liv for høna. Den skal ha bedre plass, frihet til å gå ut, mer naturlig mat, og større mulighet til lek og utforskning. Det er også krav om bedre kontroll av inneklimaet, forteller Kleveland.

Om Dyrevernmerket
Norges eneste matmerke for bedre dyrevelferd.
Kriterier som er utarbeidet av Dyrevernalliansens fagmedarbeidere; veterinærer, biologer og sivilagronomer.
Inspektører fra et uavhengig sertifiseringsselskap sjekker at kravene blir oppfylt.
Dyrevernmerket har i tillegg til egg, kriterier for kylling, gris og storfe.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS