Pressemelding

NIFES - 22.10.2012

Påvirker sjømat omsetningen av fett og sukker i kroppen vår?

Vi søker deltakere til en studie som ser på hvordan sjømat påvirker omsetningen av fett og sukker i kroppen. Noe for deg?
Målet med studien er å kartlegge hvordan mager fisk syv dager i uken kan påvirke kroppssammensetningen og omsetningen av fett og sukker hos generelt friske personer.
¬– Befolkningen generelt bør spise mer sjømat. Sjømat er en god og naturlig kilde til proteiner. Vi ønsker å undersøke om fiskeproteiner i dietten kan være gunstig for nivået av fett og sukker i blodet, sier høgskolelektor Eli Kristin Aadland, som tar sin ph.d på mager sjømat og metabolsk helse ved NIFES.
Prosjektet ledes av NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) og er et samarbeid med Høgskolen i Bergen, Laval University i Canada, Haukeland Universitetssykehus og Universitetet i Bergen. Sammen leter de etter personer mellom 18 og 65 år, som føler seg friske og som ønsker å delta i studien.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS