Leder for Parat Politiet, Einar Tolo-Kaldhol, sier 90 prosent av disse 734 millionene allerede er fordelt og vil ikke delta i politiske beslutninger.
– Vi reagert sterkt på innkallelsen, og mener dette er midler som allerede er fordelt, basert på politisk detaljstyring. En detaljstyring som underminerer politiets mulighet til å foreta faglige prioriteringer og som samtidig underminerer tillitsreformen til regjeringen, sier Tolo-Kaldhol.
Tillitsvalgte skal ikke delta i politiske beslutninger
Han sier hovedavtalen mellom partene presiserer at tillitsvalgte ikke skal delta i politiske beslutninger eller beslutninger knyttet til politiske prioriteringer.
– Politikernes føringer, og departementets retningslinjer, fordeler i detalj økningen i politiets budsjetter. Dette er årsaken til at vi ikke vil delta i det ekstraordinære møtet som arbeidsgiveren har innkalt til, sier Tolo-Kaldhol.
Leder for Norges Politilederlag i Parat, Kjetil Ravlo, sier han anser signalene fra departementet som så førende i forhold til tildelingens størrelse, at det i realiteten er tale om en politisk beslutning, og ikke et grunnlag for en drøfting etter hovedavtalens bestemmelser.
– Vi har reist lignende bekymringer om politisk detaljstyring tidligere. Politidirektoratet og fagorganisasjonene er fullt i stand til å finne gode løsninger i drift og utvikling av politiet, men regjeringens håndtering av budsjettmidlene utfordrer etter vårt syn partssamarbeidet, samt faglige vurderinger og prioriteringer av politiets arbeid, sier Ravlo.
|