Pressemelding

Trygg Trafikk - 14.08.2024

Skolestart: Trygg Trafikk ber kommuner og skoler ta større ansvar for skoleveien

Nå er det skolestart, og over 600 000 grunnskoleelever skal ut i trafikken.  – Trafikk er et problem rundt mange av skolene våre. Nå må flere kommuner og skoler på banen for å skape tryggere skoleveier, sier Trygg Trafikk.

Skolestart er en stor begivenhet for både og store og små. Foto: Colourbox

– En trygg skolevei er et samarbeidsprosjekt mellom de som kjører, de som sykler, og de som går. Men det er også et samarbeid mellom foreldre, skole og kommune. Skolestart er en anledning til å minne om at vi alle har et ansvar. Det sier opplæringssjef Lena Westrum i Trygg Trafikk. 

Oppfordring til kommuner og skoler 

Trygg Trafikk har i flere år oppfordret foreldre til å engasjere seg enda mer i barnas skolevei. Nå ønskes også flere kommuner og skoler på banen. Hjertesone rundt skolen er tiltaket som anbefales fremfor noe.  

Hjertesoner bidrar til mindre foreldrekjøring og skaper tryggere skoleveier. Westrum forklarer hva det innebærer:  

– Hjertesone betyr en trafikksikker sone rundt skolen med lite biltrafikk og med dropp-soner – eller korttidsparkering – for henting og levering. 

Hjertesone kan også innebære tiltak som trafikkvakter, bedre sykkelparkering, følgegrupper, opplæring på skolen og gå-til-skolen-aksjoner. Viktigst er likevel jobben med å få alle til å ta gode og trygge valg rundt skolene. Det er viktig at foreldre, lærere og barna selv engasjerer seg i dette arbeidet, forklarer Westrum.  

– Bli med på sikkerhetsdugnaden! 

Det er i dag over 350 hjertesoneskoler i Norge, og tallet øker for hvert år. Trygg Trafikk håper likevel enda flere blir med på dugnaden for tryggere skoleveier og utfordrer kommuner og skoler til å bli med på laget. 

– En trygg skolevei er til syvende og sist kommunens og skolens ansvar. Derfor håper vi enda flere kommuner og skoler tar initiativ til å etablere hjertesoner. Men det er også mye vi foreldre kan gjøre for å skape trygge skoleveier. Det aller enkleste er å la barna gå eller sykle i stedet for å kjøre dem der det er mulig – gjerne sammen med voksne eller i følgegrupper. Og sist, men ikke minst: Ta kontakt med kommunen, skolen eller FAU for å starte jobben med å gjøre din skole til en hjertesoneskole, avslutter opplæringssjef Westrum. 

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS