Pressemelding

Finnmark fylkeskommune - 25.09.2013

Varanger Kraft er årets lærebedrift

Vi er svært glade for å ha blitt utnevnt til årets lærebedrift i Finnmark. Det er ærefullt å få en slik utmerkelse, sier administrerende direktør i Varanger Kraft, Kjell Eliassen.

Hovedutvalget for kompetanse (HUK) vedtok på møte i Lakselv tirsdag at Varanger Kraft skal får prisen for årets lærebedrift.

Varanger Kraft er den første lærebedriften som mottar prisen som annethvert år går til en lærebedrift og lærling/lærekandidat. I dag bygger bedriften Raggovidda vindkraftverk i Berlevåg kommune med forventet driftsstart senhøsten 2014, et framtidsrettet prosjekt som også lærlingene er med på å få i stand.

Satser på lærlinger

Kjell Eliassen, adm. dir. i Varanger Kraft. Foto Knut ÅserudKjell Eliassen, adm. dir. i Varanger Kraft. Foto Knut Åserud – Varanger Kraft har jobbet systematisk med lærlinger i over 50 år, fordi vi har sett at det er nødvendig for å få til god rekruttering. Vi vil fortsatt satse sterkt på utvikling av lærlinger i hele Øst-Finnmark, da dette er arbeidskraft vi vil trenge innenfor produksjons-, nett- og bredbåndvirksomhetene i årene fremover, sier Eliassen.

Penger til de unge

Med prisen følger 30.000 kroner og et kunstverk. Pengene ønsker bedriften å føre tilbake til de unge.

- Prispengene ønsker vi i Varanger Kraft å bruke på ungdom i området. Det kan være gjennom vårt engasjement i Ungt Entreprenørskap eller ved å øke årets tildeling fra Varanger Kraft-fondet i november, sier Eliassen.

Forslaget

Alle kan foreslå prismottakere. Yrkesopplæringsnemnda nominerer kandidatene og hovedutvalget for kompetanse avgjør til slutt hvem som mottar prisen.

Det er NHO Finnmark og LO Finnmark som har foreslått Varanger Kraft som prismottaker. Forslaget begrunnes slik:

LO Finnmark fremhever Varanger Kraft i forhold til gode rutiner og holdninger tilknyttet til opplæring av lærlinger, de viser aktivt at de satser på fagopplæring. De tar også et klart samfunnsansvar med kontinuerlig å utdanne nye dyktige fagfolk. NHO Finnmark skriver i sin begrunnelse at Varanger Kraft har i mer enn et halvt århundre vært lærebedrift for fagarbeidere. Allerede før energimontørfaget offisielt ble lagt under den norske lærlingeordningen i 1957 hadde de første læreguttene fått arbeid og opplæring i elektrisitetsmontørfaget under linjereisningene på Varangerhalvøya. Konsernet er i dag godkjent lærebedrift i tre fag, energimontørfaget, energioperatørfaget og telekommunikasjonsfaget. I år har de tatt opp 5 lærlinger og har i dag tilsammen 14 lærlinger. Gjennom skiftende skolereformer og varierende politiske regimer har Varanger Kraft stått fast ved sin filosofi for inntak av lærlinger. Denne filosofien bygger på fire pilarer: Behovet for egenrekrutering, bransjens behov for gode fagfolk, et ønske om synlighet i sine omgivelser samt et aktivt samfunnsansvar. Gjennom årene har Varanger Kraft utdannet mange titalls fagarbeidere frem til fagbrev, hovedsakelig energimontører. Dette krever en betydelig ressursavståelse, både i form av økonomi og menneskelig innsats, men det har gitt resultater. Konsernet har fortsatt til gode å oppleve frafall i løpet av læretiden.

Her er alle kandidater (og forslagsstillere)
• Petter Gagama AS (Hammerfest flerfaglige
• Aker Subsea AS, Advantec AS og Oss-nor AS (Hammerfest flerfaglige
• Kreativ frisør AS (Opplæringskontoret for frisørfag i
• Aksis AS (Opplæringskontoret for Hotell- og
• Tana videregående skole (Kine og Saara)
• Oleif Simensen Transport AS (Transport- og bilfagenes opplæringskontor)
• Haugsnes Elektro AS (Båtsfjord Frivillighetssentral)
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS